Slik går du frem for å kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt svært populært de siste årene, og den absolutt største og mest kjente kryptovalutaen er Bitcoin. I denne artikkelen viser vi hvor enkelt det er å kjøpe Bitcoin i Norge.

Kjøpe Bitcoin hos Coinbase

Når du skal kjøpe Bitcoin bør du gjøre dette hos en av de seriøse kryptobørsene på nett. Coinbase.com er kanskje den best seriøse kryptobørsen som finnes. Denne kryptobørsen er særlig stor på Bitcoin, Litecoin og Ethereum, men utvider utvalget av kryptovaluta hele tiden.

Det er veldig enkelt å åpne opp en konto hos Coinbase. Med en gang kontoen er åpnet vil du kunne gå i gang med å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta. Du kan registrere ditt norske bankkort (Visa eller Mastercard) og bruke dette når du handler. Du har også muligheten til å overføre penger fra din norske bankkonto direkte til Coinbase.

Coinbase er en svært sikker og seriøst børs der det er kjapt og enkelt å kjøpe Bitcoin. Når du registrerer deg for første gang vil du måtte laste opp ID-dokumenter (kopi av norsk pass eller førerkort) for å bekrefte identiteten din. 

For ekstra sikkerhet kan du også aktivere to-faktor verifikasjon der du bekrefter innloggingen på kontoen med en kode du får på SMS eller ved å bruke Google Authenticator.

Kjøpe Bitcoin hos Binance

En annen stor og seriøs kryptobørs der du kan kjøpe Bitcoin er Binance.com. Også her kan du betale for Bitcoin med bankkort (Visa eller Mastercard).

I tillegg til å kjøpe Bitcoin kan du handle en stort antall ulike valutaer hos Binance. Her finner du alle de mest populære valutaene som Ripple, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash.

Det er enkelt å registrere seg hos Binance, og så fort du har identifisert din ID er du klar til å kjøpe Bitcoin med kort.

Dersom du allerede eier Bitcoin og vil veksle over dette i annen valuta så kan du overføre Bitcoin til din Binance-konto og veske til hundrevis av ulike kryptoer der.

Kjøpe eller selge Bitcoin som CFD hos Plus500

Dersom det ikke er så viktig for deg å eie ekte Bitcoin, men du synes det er viktigere å ta del i kursoppgangen og kursnedgangen til denne populære kryptovalutaen så er et godt alternativ til de store kryptobørsene å kjøpe eller selge Bitcoin som CFD hos Plus500.com.

CFD står for Contract for Difference. Selv om du ikke kjøper ekte Bitcoin så kjøper eller selger du en kontrakt som vil følge den samme kursen som Bitcoin gjør. Dette gjør at du vil ta del i prisstigningene og prisfallene på samme måte som du ville gjort om du hadde eid ekte Bitcoin.

Registreringen hos Plus500 går raskt, og selve prosessen med å kjøpe eller selge Bitcoin som CFD er veldig enkel å sette seg inn i.

72% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Kjøpe Bitcoin hos eToro

Dersom du synes prosessen med å kjøpe Bitcoin på kryptobørsene blir litt for komplisert så er det også mulig å kjøpe Bitcoin hos eToro.com. eToro er en av de mest brukervennlige handelsplassene på nettet, og lar deg kjøpe Bitcoin og en rekke andre kryptovalutaer.

Registreringsprosessen hos eToro går raskt og enkelt, og også denne handelsplassen lar deg bruke Visa og Mastercard når du skal kjøpe Bitcoin.

Er det fortsatt lurt å kjøpe Bitcoin i 2019?

Mange spør oss om det fortsatt er lurt å kjøpe Bitcoin i 2019? Dette spørsmålet er det naturligvis vanskelig å gi et godt svar på. Bitcoin har hatt en eventyrlig kursstigning siden kryptovalutaen først ble lansert, men det har også vært store svingninger. Bare i 2018 steg valutaen til nye høyer og nye bølgedaler. Dersom du skal kjøpe Bitcoin bør du i hvert fall være klar over at dette er en volatil valuta, og du må ikke investere penger du ikke har råd til å tape.

Når det er sagt så er det mange mørke skyer i sikte i verdensøkonomien, og i tider der økonomien går dårlig har Bitcoin og annen kryptovaluta en tendens til å gjøre det svært bra. Vi mener derfor at det er mye som tyder på at Bitcoin vil være et godt investeringsobjekt i årene fremover og at det derfor er fornuftig å kjøpe Bitcoin også i 2019.

Dersom du velger å kjøpe Bitcoin vil vi anbefale at du har is i magen og at du ikke selger med en gang kursene går litt nedover. Mange dyktige Bitcoin-investorer anbefaler heller å kjøpe mer i bølgedalene for å få med seg en ny kursstigning oppover. 

En ting er sikkert; det er mange nordmenn som har tjent mye penger på å kjøpe Bitcoin, og de som mente at Bitcoin bare var et blaff har fortsatt ikke fått rett.